21 Haziran 2010 Pazartesi

ilhan selçuk - "pencere" kapandı...



İlhan Selçuk'un ölümünü duyup gazeteye gelenler, duygularını Cumhuriyet gazetesinin girişinde açılan anı defterine yazdı.

Saat 13.15'te tedavi gördüğü Amerikan Hastanesinden çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk için gazetenin girişinde bir anı defteri açıldı. Selçuk'u sevenler bu deftere duygularını yazma fırsatı buldu. Anı defterinin hemen yanındaki İlhan Selçuk'un 12 Mart Muhtırası döneminde askerler tarafından gözaltına alındığı fotoğrafın yer alması dikkat çekti.

" ERGENEKON SÜRECİ ÖLÜMÜNÜ HIZLANDIRDI "

Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Mehmet Faraç," İlhan ağabeyi ölüme götüren olay Ergenekon sürecidir. Bu operasyon olmasaydı; İlhan ağabeyi daha uzun yaşardı. 80 yaşında olduğu halde gazetenin merdivenlerini ikişer ikişer çıkan İlhan ağabey operasyonun ardından gücünü kaybetti. İlhan Selçuk ölüme sürüklenmiştir" şeklinde konuştu.

"İKİ YIL ÖNCE EVİNE GİRİLDİĞİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ"

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ise Ergenekon sürecinde kendisinin de gözaltına alındığını hatırlatarak "Ergenekon'un ne olduğunu anlamadan içeride yattık. İlhan ağabey demokrat, ilerici ve yurtsever bir insandı. Başımız sağ olsun " diye konuştu. Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Ümit Zileli de yeni bir açıklama yaparak, "Büyük bir öfke içindeyim. İlhan Selçuk iki yıl önce bir teröristin evine girilir gibi evine girildiğinde öldürülmüştü. Bugün 21 Haziran aydınlık bir günde öldü " şeklinde konuştu.