2 Ekim 2015 Cuma

19 mayıs çelenk koyma töreni konuşması

                                  19 MAYIS KUTLAMASI 2015
                     Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın başlangıcı olan 19 Mayıs 1919 tarihinin ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak cumhuriyet gençliğine armağan edildiği bugünün 96. Yıl dönümünü yeniden büyük bir coşku ve sevinçle kutlamaktayız.
                    19 Mayıs tarihi, Türk ulusu için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Ulusumuzun yeniden dirilişi, umutsuzluğun umuda, karamsarlığın iyimserliğe dönüştüğü bir gündür. Ulusça, ülkemizi paylaşmak isteyenlere karşı özgürlük ve bağımsızlık savaşını başlattığımız gündür.
                    ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir!’ diyen Atamız, çağdaş Türkiye cumhuriyetini ve Türk devrimini, yalnız bugünü değil yarını da hedefleyerek gençlere emanet etmiştir.
                    Minnet ve saygıyla andığımız büyük önder Atatürk’ü sevmek, bir düşünceyi sevmek demektir: Türk tarihinde Atatürk’ün kişiliğinde beliren, yalın bir gerçeklikle açığa vurulan bu düşünce, çağdaş uygarlık düşüncesidir. Atatürk’ü sevmek, müspet bilime inanmak demektir. Atatürk’ü sevmek, insanlığı sevmek demektir.
                   İşte bizler, Atatürk’ün gerçekten güzel olduğunu resimlerinden bildiğimiz, yüzünü birebir bir kez olsun görmemiş;  Atamızın büyük şair Tevfik Fikret’ten esinlenerek ‘ Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller’ diye seslendiği Atatürk çocukları, Atatürk’ü sevmekten bunları anlıyoruz.
                   Türk Gençliği, Atasının bıraktığı mirasa, O’nun Cumhuriyetine, O’nun devrimlerine, O’nun kudretli ve kuvvetli rejimine daima sadık kalacak, toprağına kanımızı, istiklaline canımızı vermekten bir an bile geri durmayacağız.
                   Bu mutlu bayram ulusumuza kutlu olsun.

                                                                                   Bülent Demiryapan