2 Ekim 2015 Cuma

19 mayıs gençlik adına konuşma

                                    GENÇLİK ADINA KONUŞMA           
                Sayın büyüklerim ve sevgili arkadaşlarım,
                Milletimizin bağımsızlık mücadelesine başladığı bu büyük günün, bizlere armağan edilmesi biz gençler için büyük bir şereftir. 19 Mayıs’ın Gençlik Bayramı olarak kutlanması medeniyet yolundaki yürüyüşümüzde bizi daha çok cesaretlendirmektedir. Biliyoruz ki, attığımız her adımda, verdiğimiz her kararda bütün Türk milleti bizimle olacaktır.
                Bizler Türk gençleri olarak, Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış.” sözünün gereği olarak, tüm insanlığa sevgiyle bakmaktayız ve bu böyle devam edecektir. Savaşların ve nefretlerin olmadığı bir dünya istiyoruz. Çünkü bizler, Mevlana’yı da, Yunus Emre’yi de, Hacı Bektaşî Veli’yi de iyi biliyoruz; onların içlerindeki insan sevgisini de biliyoruz ve onlar gibi, insanları çok seviyoruz.
                 Bizler, her dönemde Ulu Önder Atatürk’ün fikirlerini takip edeceğiz ve onun belirlediği hedeflere ulaşmak için hiç durmadan çalışacağız. Bu hedefleri gerçekleştirmek için; okul sıralarında öğrencilik yapıyoruz, bilimi, tarihimizi ve sanatı öğrenmek için; öğretmenlik yapıyoruz, gelecek nesilleri yetiştirmek için. Doktor oluyoruz, mühendis oluyoruz, işçi oluyoruz ilerleyebilmek için. Ve asker oluyoruz vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak için.
                 Zor kazanılmış bir ülkede yaşadığımızı biliyoruz; bu ülke bizim ve bize emanet, her şartta emanetin bekçileriyiz. Sevgili Atam, bize emanet ettiğin bu güzel vatanın insanları adına sana sesleniyorum. Bu sesleniş genç Mustafa Kemallerden bir sesleniş; görevlerimizin bilincindeyiz, geleceğin teminatı ve mimarı olacağımızı biliyoruz. Sana ve yurdumuza layık biri olarak yetişeceğimize söz veriyoruz. Sen bizlere kılavuzluk etmeyi sürdüreceksin, senin rehberliğinde çağdaşlığa, uygarlığa, bize gösterdiğin hedeflere, aklın ve bilimin ışığına kavuşacağız.
                 Sevgili Atatürk, bize güvenmeni ve sonsuzluk uykusunda rahat olmanı diliyorum. Bizler senin yenilikçi, coşkun ruhunu taşıyan Mustafa Kemaller olarak yetişiyoruz; Mustafa Kemalleriz! Değerli arkadaşlarım, genç olan ve kendini bu ülkeyi korumaya aday gören gönülleri genç olanlar   bayramımız kutlu olsun.